oglasno sporočilo

GOVEJA JUHA Z MOŽGANOVIMI CMOČKI

Skuhamo kostno juho ali juho iz govejega mesa.

Cmočki: 20 – 25 dag možganov

1 čebula

2-3 stroke česna

peteršilj

2 jajci

sol

poper

drobtine (po potrebi)

Možgane očistimo pod vročo vodo in jih sesekljamo. Zmešamo jih s prepraženo čebulo, česnom in peteršiljem, jajcem, soljo in poprom. Dodamo toliko drobtin, da se dajo oblikovati cmočki. Testo naj počiva ½ ure, nato naredimo za mali oreh velike cmočke in jih zakuhamo v vrelo vodo ali juho. Ko priplavajo na vrh so kuhani.

Vranični žličniki; 20 dag vranice ali piščančjih jeter
6 dag margarine
1 jajce
sol
poper
majaron
zelen peteršilj
malo čebule in česna

10 dag drobtin

Vranico ali jetra zmeljemo.Margarino umešamo, dodamo rumenjak, vranico ter začimbe. Dodamo spraženo čebulo, česen in peteršilj,ter z vodo navlažene drobtine. Nazadnje dodamo še trd beljakov sneg. Iz pripravljene zmesi oblikujemo cmočke ali žličnike. Zakuhamo jih v vodo ali juho. Vro naj slabih 8-10 minut.

Ni komentarjev: