oglasno sporočilo

Telečji medaljoni po rimsko

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • 8 tankih zrezkov iz telečjega oreha
  • 4 rezine prekajene šunke
  • 4 listi svežega ali 1 žlička suhega žajblja
  • 50 g surovega masla
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 dl polsuhega belega vina (laški ali renski rizling)
  • sol in poper po okusu
  • 4 tanki kosi belega kruha z obrezano skorjo

Priprava: Zrezke narahlo potočemo, osolimo in popopramo ter nataremo z žajbljem. Med dva zrezka položimo rezino šunke in zrezka spnemo z dvema zobotrebcema.

V ponvi segrejemo olivno olje, zrezke zlato zapečemo in jih zložimo na rezine kruha. V ponev dodamo maslo in med kuhanjem počasi zalivamo z belim vinom ter mešamo, da tekočina nekoliko povre. Z omako oblijemo zrezke.

Rimske medaljone ponudimo kot predjed z laškim ali renskim rizlingom.

(Originalno italijansko ime jedi je saltimbocca , saj ti zrezki kar sami skočijo v usta!)

Ni komentarjev: