Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
- 8 tankih zrezkov iz telečjega oreha
- 4 rezine prekajene šunke
- 4 listi svežega ali 1 žlička suhega žajblja
- 50 g surovega masla
- 4 žlice olivnega olja
- 1 dl polsuhega belega vina (laški ali renski rizling)
- sol in poper po okusu
- 4 tanki kosi belega kruha z obrezano skorjo
Priprava: Zrezke narahlo potočemo, osolimo in popopramo ter nataremo z žajbljem. Med dva zrezka položimo rezino šunke in zrezka spnemo z dvema zobotrebcema.
V ponvi segrejemo olivno olje, zrezke zlato zapečemo in jih zložimo na rezine kruha. V ponev dodamo maslo in med kuhanjem počasi zalivamo z belim vinom ter mešamo, da tekočina nekoliko povre. Z omako oblijemo zrezke.
Rimske medaljone ponudimo kot predjed z laškim ali renskim rizlingom.
(Originalno italijansko ime jedi je saltimbocca , saj ti zrezki kar sami skočijo v usta!)
Ni komentarjev:
Objavite komentar