oglasno sporočilo

Piščančji zvitki s fileti

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

  • 8 tankih zrezkov iz piščančjih prsi
  • 8 sardeljih filetov
  • 50 dag masla
  • 1 žlica gorčice
  • sol in poper po okusu
  • 4 rezine belega kruha

Priprava: zrezke rahlo popopramo in osolimo ter v vsakega zavijemo po en filet; rahlo jih ovijemo z belo nitjo, da se nam pri pečenju ne razvijejo.

V ponvi stopimo maslo in opečemo filete. Takoj, ko meso zakrkne, odstranimo niti. Zvitke večkrat obrnemo in zlato zapečemo. Potem dodamo v ponvo gorčico, zalijemo s tremi do štirimi žlicami vode in kuhamo, dokler voda skoraj v celoti ne povre. Pri tem s kuhalnico močno podrgnemo dno posode (»deglaziramo«), da se prijeta gorčica raztopi v omaki.

Vsak zvitek položimo na polovično rezino kruha in prelijemo z omako.

Vino naj bo suho, belo, ne preveč aromatično: sivi pinot, beli pinot ali rebula.

Ni komentarjev: