Čas priprave: 15 minut
Sestavine:
- 8 tankih zrezkov iz piščančjih prsi
- 8 sardeljih filetov
- 50 dag masla
- 1 žlica gorčice
- sol in poper po okusu
- 4 rezine belega kruha
Priprava: zrezke rahlo popopramo in osolimo ter v vsakega zavijemo po en filet; rahlo jih ovijemo z belo nitjo, da se nam pri pečenju ne razvijejo.
V ponvi stopimo maslo in opečemo filete. Takoj, ko meso zakrkne, odstranimo niti. Zvitke večkrat obrnemo in zlato zapečemo. Potem dodamo v ponvo gorčico, zalijemo s tremi do štirimi žlicami vode in kuhamo, dokler voda skoraj v celoti ne povre. Pri tem s kuhalnico močno podrgnemo dno posode (»deglaziramo«), da se prijeta gorčica raztopi v omaki.
Vsak zvitek položimo na polovično rezino kruha in prelijemo z omako.
Vino naj bo suho, belo, ne preveč aromatično: sivi pinot, beli pinot ali rebula.
Ni komentarjev:
Objavite komentar