Na osebo potrebujemo:
- večjo glavico česna (po možnosti takega z velikimi stroki)
- žlico olivnega olja
- ščepec suhih majaronovih plev
- sol in poper po želji
Glavici česna odstranimo zunanje liste, ki se ne prilegajo tesno in vrh porežemo tako, da bo meso vseh strokov vsaj malo izpostavljeno. Glavice zložimo v primerno posodo, pokapamo z olivnim oljem ter posujemo z majaronom, poprom in soljo.
Česen pečemo 45 minut na 200C.
Pečen česen ponudimo z rezinami rženega kruha, tanko premazanimi z maslom. Posamezne stroke odlomimo iz glavice in razmehčano meso iztisnemo na kruhke, po potrebi še malo posolimo.
Opozorilo: po slastnem obroku pečenega česna lahko vaša koža še nekaj dni oddaja neprijeten vonj; vaš znoj pa utegne tako smrdeti, da vam noben deodorant ne bo mogel pomagati.
Ni komentarjev:
Objavite komentar