Sestavine:
- 1 srednje zrel avokado
- 2 stroka česna
- 4 žlice olivnega olja
- sok ene limone
- sol in poper po okusu
- 1 žlica gorčice (neobvezno)
- 1 žlica majoneze (neobvezno)
Priprava:
Avokado olupimo, odstranimo koščico in pretlačimo s strtim česnom, olivnim oljem, limoninim sokom ter poprom in soljo. V Mehiki pripravijo guakamolsko omako z vilicami, tako da ni popolnoma gladka, vendar ne bo okus nič slabši, če boste sestavine zmleli v multipraktiku. Z dodatkom gorčice ter majoneze postane omaka bolj pikantna (tudi teh v originalnem meksiškem receptu ni).
Predno jo ponudimo, omako približno pol ure hladimo v hladilniku. Če jo hranimo dalj časa, postane okus česna premočan.
Guakamolsko omako lahko mažemo na črn kruh ali prepečenec. Vanjo lahko tudi pomakamo narezano zelenjavo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar