oglasno sporočilo

Guakamolska omaka

Sestavine:

  • 1 srednje zrel avokado
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • sok ene limone
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica gorčice (neobvezno)
  • 1 žlica majoneze (neobvezno)

Priprava:

Avokado olupimo, odstranimo koščico in pretlačimo s strtim česnom, olivnim oljem, limoninim sokom ter poprom in soljo. V Mehiki pripravijo guakamolsko omako z vilicami, tako da ni popolnoma gladka, vendar ne bo okus nič slabši, če boste sestavine zmleli v multipraktiku. Z dodatkom gorčice ter majoneze postane omaka bolj pikantna (tudi teh v originalnem meksiškem receptu ni).

Predno jo ponudimo, omako približno pol ure hladimo v hladilniku. Če jo hranimo dalj časa, postane okus česna premočan.

Guakamolsko omako lahko mažemo na črn kruh ali prepečenec. Vanjo lahko tudi pomakamo narezano zelenjavo.

Ni komentarjev: