Čas priprave: 1 ura 15 minut (+ hlajenje)
Sestavine:
- 2 jajčevca, skupaj približno 1 kg
- 8 strokov česna
- 2 žlici sojine omake
- 6 žlic olivnega olja
- 1 večji zrel paradižnik
- sol in poper po okusu
- 4 žlice pinjol ali pistacij (okras)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja (okras)
Priprava: Pečico ogrejemo na 180C.
Česen narežemo na tanke rezine. Jajčevca prerežemo na pol in v meso zarežemo več vzporednih zarez (kože ne smemo prerezati). Zareze napolnimo s česnom, jajčevca rahlo osolimo, pokapamo z dvema žlicama olivnega olja in v pečici pečemo 1 uro.
Paradižnik olupimo in drobno sesekljamo (če je paradižnik dovolj zrel, mu je kožo lahko odstraniti; sicer ga moramo popariti).
Pečena jajčevca nekoliko odhladimo in blago stisnemo, da odstranimo odvečno tekočino. Meso in česen izdolbemo ter zmečkamo z vilicami. Vmešamo preostalo olivno olje, sojino omako, paradižnik ter osolimo in popopramo.
Kmečki kaviar dobro ohladimo. Predno ga ponudimo, ga temeljito premešamo in posujemo s sesekljanim peteršiljem in sesekljanimi pinjolami ali pistacijami.
Kmečki kavijar serviramo kot predjed z rženim, ajdovim ali polnozrnatim kruhom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar