Čas priprave: 15 minut
Sestavine:
- 1 zavitek svežih belušev
- 1 žlica gorčice
- 3 žlice vinskega kisa
- 1/2 žličke sladkorja
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke mletega popra
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 dl olivnega olja
- 2 trdo kuhani jajci
Priprava: Beluše po potrebi ostrgamo in 10 minut kuhamo v osoljenem kropu.
Medtem pripravimo omako. Zmešamo gorčico, kis, sladkor, sol, poper in peteršilj ter počasi dodamo olivno olje. Če je omaka pregosta, jo razredčimo z malo kisa,
Kuhane beluše odcedimo in še tople prelijemo z omako, čez pa naribamo trdo kuhani jajci.
Beluše z vinegretsko omako ponudimo kot prejed, z ajdovim kruhom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar