oglasno sporočilo

Beluši z vinegretsko omako

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

  • 1 zavitek svežih belušev
  • 1 žlica gorčice
  • 3 žlice vinskega kisa
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke mletega popra
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 dl olivnega olja
  • 2 trdo kuhani jajci

Priprava: Beluše po potrebi ostrgamo in 10 minut kuhamo v osoljenem kropu.

Medtem pripravimo omako. Zmešamo gorčico, kis, sladkor, sol, poper in peteršilj ter počasi dodamo olivno olje. Če je omaka pregosta, jo razredčimo z malo kisa,

Kuhane beluše odcedimo in še tople prelijemo z omako, čez pa naribamo trdo kuhani jajci.

Beluše z vinegretsko omako ponudimo kot prejed, z ajdovim kruhom.

Ni komentarjev: