oglasno sporočilo

Artičoke z vinegretsko omako

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:

  • 4 artičoke
  • 2 v trdo kuhani jajci
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 žlice kisa
  • 1 žlica gorčice
  • sol in poper po okusu

Priprava: Artičokam odrežemo stebla in jih 20 minut kuhamo v okisanem in osoljenem kropu. Če so artičoke starejše ali zelo debele, jih je treba kuhati dlje: ko je mogoče zunanje liste z lahkoto ločiti, so dovolj kuhane.

Trdo kuhani jajci in česen na drobno sesekljamo. Zmešamo z peteršiljem, olivnim oljem, kisom, gorčico ter popopramo in osolimo. Po potrebi omako razredčimo z nekaj vode.

Artičoke dobro odcedimo in jih še vroče oblijemo z marinado tako, da razpiramo liste. Ponudimo jih kot samostojno predjed.

Ni komentarjev: