Čas priprave: 25 minut
Sestavine:
- 4 artičoke
- 2 v trdo kuhani jajci
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 4 žlice olivnega olja
- 4 žlice kisa
- 1 žlica gorčice
- sol in poper po okusu
Priprava: Artičokam odrežemo stebla in jih 20 minut kuhamo v okisanem in osoljenem kropu. Če so artičoke starejše ali zelo debele, jih je treba kuhati dlje: ko je mogoče zunanje liste z lahkoto ločiti, so dovolj kuhane.
Trdo kuhani jajci in česen na drobno sesekljamo. Zmešamo z peteršiljem, olivnim oljem, kisom, gorčico ter popopramo in osolimo. Po potrebi omako razredčimo z nekaj vode.
Artičoke dobro odcedimo in jih še vroče oblijemo z marinado tako, da razpiramo liste. Ponudimo jih kot samostojno predjed.
Ni komentarjev:
Objavite komentar