Predpriprava: 20 minut
Meso pečemo 3 minute
Sestavine:
- 4 goveji zrezki
- 6 žlic sojine omake
- 2 žlici jedilnega škroba ali moke
- 1 žlica kisa
- 2 stroka česna
- 1/2 žličke sladkorja
- poper po okusu
- olje za cvrtje
- priloga: mlada čebula, redkvice, stebeljna zelena
Priprava: meso razrežemo na prst široke trakove.
V globokem krožniku zmešamo sojino omako, jedilni škrob ali moko, kis, sesekljan česen, sladkor in poper po okusu. Meso zložimo v marinado in ga namakamo 20 minut; večkrat ga obrnemo.
Olje v fritezi segrejemo na 190C. Mesne trakove rahlo otresemo odvečne tekočine, zložimo na mrežico in pečemo 3 minute.
Žametno meso ponudimo vroče, z mlado čebulo, redkvicami, zeleno in belim kruhom.
Vino: merlot, refošk ali teranton.
Ni komentarjev:
Objavite komentar