oglasno sporočilo

Žametno meso

Predpriprava: 20 minut

Meso pečemo 3 minute

Sestavine:

  • 4 goveji zrezki
  • 6 žlic sojine omake
  • 2 žlici jedilnega škroba ali moke
  • 1 žlica kisa
  • 2 stroka česna
  • 1/2 žličke sladkorja
  • poper po okusu
  • olje za cvrtje
  • priloga: mlada čebula, redkvice, stebeljna zelena

Priprava: meso razrežemo na prst široke trakove.

V globokem krožniku zmešamo sojino omako, jedilni škrob ali moko, kis, sesekljan česen, sladkor in poper po okusu. Meso zložimo v marinado in ga namakamo 20 minut; večkrat ga obrnemo.

Olje v fritezi segrejemo na 190C. Mesne trakove rahlo otresemo odvečne tekočine, zložimo na mrežico in pečemo 3 minute.

Žametno meso ponudimo vroče, z mlado čebulo, redkvicami, zeleno in belim kruhom.

Vino: merlot, refošk ali teranton.

Ni komentarjev: