6 jajc
36 dag. sladkorja v prahu
30 dag. mehke moke
½ pecilnega praška
1 vanili sladkor
12 velikih žlic vode
limonina lupina
Nadev:
1 kozarec višnjevega kompota (prib. 850g.)
2 sladki smetani
1 malinov puding
NAČIN IZDELAVE
Testo:
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da naraste. Nato dodamo vanilijev sladkor, moko, pecilni prašek ter lupino limone, vse skupaj narahlo mešamo. Na koncu dodamo še stepen sneg.
Namažemo dno tortnega modela in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Pečemo v pečici 45 minut na temperaturi 180 - 200˚ C
Nadev:
Odcedimo višnje in soku dodamo toliko vode, da dobimo 1/2 l tekočine. V tej tekočini skuhamo malinov puding po navodilih na vrečki. Ko se puding ohladi dodamo sesekljane višnje. Nato stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v puding.
Torta:
Ni komentarjev:
Objavite komentar