oglasno sporočilo

VIŠNJEVA TORTA

Biskvitno testo:

6 jajc

36 dag. sladkorja v prahu

30 dag. mehke moke

½ pecilnega praška

1 vanili sladkor

12 velikih žlic vode

limonina lupina

Nadev:

1 kozarec višnjevega kompota (prib. 850g.)

2 sladki smetani

1 malinov puding

NAČIN IZDELAVE

Testo:

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da naraste. Nato dodamo vanilijev sladkor, moko, pecilni prašek ter lupino limone, vse skupaj narahlo mešamo. Na koncu dodamo še stepen sneg.

Namažemo dno tortnega modela in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Pečemo v pečici 45 minut na temperaturi 180 - 200˚ C

Nadev:

Odcedimo višnje in soku dodamo toliko vode, da dobimo 1/2 l tekočine. V tej tekočini skuhamo malinov puding po navodilih na vrečki. Ko se puding ohladi dodamo sesekljane višnje. Nato stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v puding.

Torta:

Biskvit narežemo na štiri dele. Tri dele uporabimo, četrtega pa narežemo na majhne koščke in ga dodamo višnjevemu nadevu. Biskvit navlažimo z rumom pomešanim s sladkorjem. Nadev enakomerno porazdelimo med obe ploskvi torte. Na koncu torto primerno okrasimo s smetano in drugimi dekorativnimi izdelki. Priporočljivo je da torta stoji na hladnem vsaj 6 ur, da nadev primerno otrdi, ker je potem rezanje torte enostavnejše.

Ni komentarjev: