Biskvit:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
2 žlici vode
Premaz:
marelična marmelada, 3 banane
Krema:
½ l mleka
2 vanili pudinga
25 dag. margarine , malo ruma
Preliv:
20 dag. jedilne čokolade ,1 žlica margarine, 3 žlice vode
Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj z sladkorjem in vodo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v zmes, ki ji na koncu previdno dodajamo še moko. Tako pripravljeno zmes zlijemo v pekač prekrit s papirjem.. Pečemo v pečici 20 - 30 minut na temperaturi 180˚ C. Ohlajen biskvit premažemo z marmelado. Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da prekrijejo površino biskvita. V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi. Stepemo margarino in malo ruma, dodamo še ohlajen puding in stepamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka krema, s katero premažemo biskvit.Nad paro stopimo čokolado skupaj z žlico margarine in 3 žlicami vode. Z vročo čokolado prelijemo pecivo in ponudimo ohlajenega.
Ni komentarjev:
Objavite komentar