oglasno sporočilo

ČAJNO PECIVO MIGNON

2 margarini
45 dag moke
5 dag kakava
30 dag sladkorja v prahu
5 jajc
1 vanilin sladkor
limonina lupinica

marelična marmelada

Preliv:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine
1 do 2 žlici vode

Margarino zmehčamo in dolgo miksamo, dodamo jajca, sladkor, vanilin in limonino lupinico. Nato maso razdelimo na dva dela, eni polovici dodamo 25 dag moke, drugi pa 20 dag moke in 5 dag kakava. Vsako maso posebej spečemo na peki papirju (10 min na 200°C - veliki pekač).

Ko se pecivo ohladi, ga razdelimo na pol in zlagamo: temno testo, namažemo z marmelado, svetlo testo, marmelada, temno testo, marmelada,svetlo testo.

Zloženo obtežimo za nekaj časa (čez noč), povrhu namažemo z marmelado in prelijemo s čokoladnim prelivom.

Ni komentarjev: