oglasno sporočilo

JOGURTOVO PECIVO

1 jogurt (ali še bolje: 2 dl kisle smetane)
2 jajci
1 jogurtov lonček sladkorja
1/2 jogurtovega lončka olja
2 jogurtova lončka moke - presejane s pecilnim praškom
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek

Priprava:
Vse sestavine z mešalnikom mešamo 10 minut (najprej jogurt z jajci, sladkorjem in oljem, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom). Pečico vključimo na 250 stopinj Celzija.
Gladko zmes nalijemo do polovice namaščenega in z drobtinami potresenega pekača in pečemo 10 minut pri temperaturi 250 stopinj Celzija. Na rahlo zapečeno testo naložimo sadje: jagode, ribez, borovnice, polovice marelic ali sliv ali naribana jabolka, potresena s sladkorjem in cimetom. Dodamo lahko tudi limonov sok. Na sadje nalijemo preostalo polovico tekočega testa, znižamo temperaturo na 150 stopinj Celzija in pečemo še okrog 30 minut.
Pecivo naj se hladi pri odprtih vratih pečice, nato ga razrežemo in sladkamo.

Nasvet:
Da se jagodičje ne bi preveč pogreznilo v testo, ga v skledi pred tem potresemo s kristalnim sladkorjem in ga nato z žlico naložimo na testo. Pecivo naj bo rahlo, zlato rumeno zapečeno.

Ni komentarjev: