Biskvit:
3 jajca
9 žlic sladkorja
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
4 žlice kakava
½ pecilnega praška
1 vanili sladkor
Preliv:
1 dcl. ruma
1.5 dcl. vode
9 žlic sladkorja
3 rezine limone
1 vanili sladkor
cimet po okusu
Krema:
čokolada v prahu
2 vanili pudinga
9 dcl. mleka
NAČIN IZDELAVE
Biskvit:
Sestavine za biskvit zmešaš in pečeš v pekaču na temperaturi 180˚ C približno 30 minut.
Zmešamo 1dcl. ruma, 9 žlic sladkorja in 1.5dcl. vode, 3 rezine limone, 1 vanili sladkor in cimet po okusu. Vsebino segrejemo, da zavre in z njo prelijemo še topel biskvit, ki bo tekočino kasneje popolnoma vsrkal.
Krema:
Skuhamo 2 vanilijeva pudinga v 9dcl. mleka. Nato puding z mešanjem ohladimo toliko, da je še zmeraj gosto tekoč in z njim prelijemo biskvit. Vse skupaj postavimo za nekaj časa v hladilnik. Ko je puding primerno ohlajen dodamo še stepeno smetano in jo enakomerno porazdelimo po celotni površini. Vse skupaj okrasimo s čokolado v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar