Biskvit:
20 dag. sladkorja
4 jajca
25 dag. moke
1 vanili sladkor
1 pecilni prašek
1 dcl. Radenske
1 dcl. olja
2-3 velike žlice kakava
Nadev:
2 kisli smetani
10 dag. sladk. v prahu
10 dag. orehov
1 žlica ruma
Preliv:
25 dag. margarine
10 dag. čokolade v prahu
Biskvit:
Sestavine zmešamo skupaj, da dobimo maso za biskvit in ga spečemo. Ko se ohladi ga prerežemo po dolgem na dva dela. Spodnji del namažemo z nadevom in nanj položimo zgornji del, ki ga na koncu prelijemo z prelivom.
Nadev:
Orehe zmeljemo in jih zmešamo z ostalimi sestavinami.
Preliv:
Margarino in čokolado stopimo nad soparo in mešamo, da dobimo gosto tekočo kremo, ki jo uporabimo za preliv.
1 komentar:
hitro in okusno!
Objavite komentar