oglasno sporočilo

MAKRONSKI HLEBČKI

Testo:

40 dag. moke

16 dag. sladkorja

20 dag. masla

1 vanili sladkor

3 rumenjaki

Masa:

4 beljaki

20 dag. sladkorja

20 dag. kokosa

Premaz:

1 rumenjak

Preliv:

10 dag. jedilne čokolade

Testo:

Iz sestavin za maso naredimo krhko testo in ga za nekaj časa postavimo na hladno. Nato ga razvaljamo na debelino 0.5 cm. Testo narežemo na manjše kroge, ki jih namažemo z razžvrkljanim rumenjakom nato na vsakega damo kupček mase. Pečene in še tople prelijemo z grenko čokolado.

Masa:

Beljake stepemo v trd sneg, nato naenkrat dodamo vanili sladkor, kokosovo moko, in sladkor. Vse skupaj nato dobro premešamo.

Preliv:

Čokolado raztopimo nad soparo in jo uporabimo za preliv.

Ni komentarjev: