oglasno sporočilo

BRESKOVO PECIVO

30 dag gladke moke
14 dag masla, jajce
malo soli
jedilna žlica sladkorja v prahu
6 čvrstih zrelih breskev
2,5 dCl sladke smetane
4 rumenjaki
5 dag sladkorja v prahu
malo cimeta in mletih klinčkov
10 dag nasekljanih olupljenih mandljev
6 dag drobtin
maslo in moka za model, sladkor v prahu za posip

PREDPRIPRAVA
Presejano moko, maslo, jajce, sol in sladkor v prahu hitro zgnetemo v krhko testo; zavijemo ga v alufolijo in damo za pol ure v hladilnik. Breskve operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in breskove polovice narežemo na krhlje. Testo razvaljamo približno 4 mm debelo in z njim obložimo tortni model, ki smo ga premazali z maslom in pomokali. Testeno dno večkrat prebodemo z vilicami. Pečico segrejemo na 180°C.
PRIPRAVA

Sladko smetano gladko zmešamo z rumenjaki, presejanim sladkorjem v prahu, cimetom, mletimi klinčki, mandlji in drobtinami. Breskove krhlje porazdelimo po testu in prelijemo s smetanovo zmesjo. Pečemo v prej ogreti pečici približno 40 minut do lepe barve. Šele ko se pecivo ohladi, ga vzamemo iz modla, razrežemo na primerne kose in ob robu posipamo z malo sladkorja v prahu.

Ni komentarjev: