oglasno sporočilo

BISKVITNA POTICA

Biskvit:

5 jajc,
5 žlic vroče vode
30 dag sladkorja,
25 dag moke
1/2 pec. praška

Testo za potico:

50 dag moke
2 jajci
1 žlica olja
2 žlici kisle smetane
3 dag kvasa (v kvas zamešaj 2 žlici sladkorja, pribl. 1 dcl mleka, malo soli)

Skutni nadev:
50 dag skute
15 dag sladkorja,
1 kisla smetana
1 vanili
lupina 1 limone


Orehov nadev:
40 dag orehov
15 dag sladkorja
1 kisla smetana
malo ruma

Najprej zamesi testo za potico in ga daj vzhajat. Nato naredi biskvit in ga speci; pečenega malo ohladi in prereži, da dobiš dve polovici.
Testo za potico razvaljaj za dve in pol velikosti pekača, v katerem si pekla biskvit. Po dnu namazanega pekača daš del potičinega testa (ostalo testo mora viseti čez rob pekača). Testo namažeš z 1/3 orehovega, nato še z 1/3 skutinega nadeva. Na nadev položiš prvo polovico biskvita ter ga namažeš z drugo tretjino orehovega in skutnega nadeva. Ponoviš še enkrat ter pokriješ s potičinim testom.
Peči daš v mrzlo pečico, ki jo potem ogreješ na 180-200 st.C. Peka traja 1 uro.

Ni komentarjev: