SESTAVINE:
45 dag gladke moke
nekaj žlic sladke smetane
2 dag kvasa, 4 dag sladkorja v prahu
5 dag masla, 2 jajci, rumenjak
nastrgana lupina polovice limone
ščepec soli
malo vaniljinega sladkorja
pribl. 1,5 dl mleka
35 dag jagod
sok ene limone
pribl. 15 dag kristalnega sladkorja
šilce pomarančnega likerja
maslo za pekač
PREDPRIPRAVA:
Na delovno površino presejemo moko in v sredini naredimo jamico. Smetano malo segrejemo in v njej raztopimo kvas, pomešamo z malo moke in zlijemo v jamico. Po površini pomokamo in pustimo vzhajati pol ure. Jagode operemo, osmukamo in razpolovimo; po okusu jih sladkamo in pomešamo z limoninim sokom; dobro prevremo, da dobimo gosto omako. Naredimo pire, ohladimo in pomešamo s pomarančnim sokom. Pečico segrejemo na 180 oC.
PRIPRAVA:
Ni komentarjev:
Objavite komentar