oglasno sporočilo

BELA TORTA


Podstavek za torto je biskvit
Potrebujete še 400 gr. smetane
250 gr. ananasa v konzervi
200 gr. sladkor v prahu
2 beljaka
100 gr. suhih piškotov
Cointreou (liker)
limono,
cedro (neke vrste limona)
kandirane češnje za okras

Priprava:

Biskvit razdelite na dve polovici in jih namočite z likerjem Cointreou. Potem namažite biskvit s smetano in nadevajte smetano na krožni del torte. Ta del pokrite s polovico ananasa, ki ste ga narezali na koščke. Z drugo polovico biskvita, ki ste ga pravtako namočili z likerjem, postavite na osnovo. Sedaj pripravite glazuro: iz dveh beljakov, sladkorja v prahu in par kapljic limone. Ko je svetlikasta in postane trda, jo namažite na torto iz biskvita. Površino okrasite z rezilom noža. Nato zmeljite piškote in s tem nadevajte robove torte. Dekoracijo kompletirajte z ostalim ananasom, češnjami in rezinami cedre.

Ni komentarjev: