oglasno sporočilo

ZAMOREC V GATAH

8 dag masla

2-3 rumenjaki
25 dag sladkorja
nekaj limonine lupine
4 žličke kakava
18 žlic mleka
30 dag moke
2 beljaka
5 dag vanilijevega sladkorja
1 zavojček pecilnega praška

Krema:
2 rumenjaka
8 dag sladkorja
7 dl mleka ali skodela smetane
12 dag masla
10 dag nastrgane, zmehčane čokolade
skodela dobre marmelade

Maslo umešamo penasto, dodamo rumenjake, sladkor, sesekljano limonino lupino, kakav, mleko, moko, trd sneg iz beljakov in vanilijevim sladkorjem. K zadnji žlici moke pridenemo pecilni prašek. Slaščico pečemo 45 - 60 minut. Pečeno, vendar ohlajeno, zvrnemo
na desko ali pladenj. Nato jo narežemo, nadevamo z marmelado in okrasimo s kremo.

Krema: Zmešamo rumenjaka, sladkor, mleko in stepamo nad soparo, da se krema gosto speni. Posebej mešamo maslo in čokolado in ohladimo.

Ni komentarjev: