- listnato masleno testo (30 dkg)
- orehi (20 dkg)
- drobtine (5 dkg)
- sladkor (30 dkg)
- vanilija
- limonina lupina
- Pekač (20 cm x 50 cm) namažemo z maslom.
- Nadev pripravimo iz zmletih orehov in drobtin, ki jih dobro premešamo.
- V pekač izmenično zlagamo plast testa, ki ga premažemo z maslom, in nadev. Zaključimo s testom.
- V predhodno segreto pečico na 150 - 180 C nato damo tako napolnjen pekač in pečemo 30 do 45 minut.
- Za preliv, s katerim vse skupaj prelijemo, ko je pečeno, zavremo 2 do 3 dcl vode in v njej raztopimo sladkor, dodamo vanilijo (eno vrečko sladkorja) in limonino lupino.
- Namazene baklave pustimo stati 12 ur.
Ni komentarjev:
Objavite komentar