oglasno sporočilo

BAKLAVE

  • listnato masleno testo (30 dkg)
  • orehi (20 dkg)
  • drobtine (5 dkg)
  • sladkor (30 dkg)
  • vanilija
  • limonina lupina
  • Pekač (20 cm x 50 cm) namažemo z maslom.
  • Nadev pripravimo iz zmletih orehov in drobtin, ki jih dobro premešamo.
  • V pekač izmenično zlagamo plast testa, ki ga premažemo z maslom, in nadev. Zaključimo s testom.
  • V predhodno segreto pečico na 150 - 180 C nato damo tako napolnjen pekač in pečemo 30 do 45 minut.
  • Za preliv, s katerim vse skupaj prelijemo, ko je pečeno, zavremo 2 do 3 dcl vode in v njej raztopimo sladkor, dodamo vanilijo (eno vrečko sladkorja) in limonino lupino.
  • Namazene baklave pustimo stati 12 ur.

Ni komentarjev: