oglasno sporočilo

TORTA ANNE SACHER

140 g jedilne čokolade Gorenjka

100 g masla

140 g sladkorja v prahu

4 rumenjaki

4 beljaki

70 g moke

Čokolado postavimo na krožniku v toplo pečico, da se segreje in počasi stopi. Nekoliko ohladimo. Penasto umešamo maslo in sladkor, nato jima dodamo čokolado, potem pa še rumenjake enega za drugim. Dobro premešamo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga rahlo vmešamo v kremo s kovinsko žlico. Na koncu previdno vmešamo še presejano moko in pazimo, da se testo ne sesede. Že prej si pripravimo namaščen in pomokan model za torte s premerom 22 cm. Vanj stresemo testo. Z modelom potolčemo ob delovno površino, da izginejo iz testa morebitni zračni žepki, in spečemo v prej segreti pečici. Pečemo 1 uro pri 170 stopinjah Celzija. Ohladimo na mrežici in prelijemo z glazuro iz jedilne čokolade; če ne želimo, da bi se glazura vpila v testo, ga najprej premažemo z marelično marmelado.

Ni komentarjev: