oglasno sporočilo

OREHOVA BAJADERA

Masa:

30 dag. sladkorja

40 dag. Albertovih keksov

15 dag. mletih orehov

15 dag. masla

malo ruma

Preliv:

10 dag. jedilne čokolade

10 dag. masla

NAČIN IZDELAVE

Masa:

Sladkor in vodo segrejemo, da zavre in pustimo vreti vsaj 3 minute. Odstavimo iz ognja in dodamo maslo, da se stopi. Vse skupaj prelijemo po mletih Albertovih keksih in orehih, dodamo še malo ruma in vse skupaj dobro premešamo.

Maso damo v malo namaščen srednje velik pekač in jo z vlažno rolo dobro potlačimo, da dobimo plast debelo približno 1.5 – 2 cm. Vse skupaj postavimo na hladno. Ohlajeno prelijemo z prelivom, in pustimo da se suši en dan. Pecivo nato narežemo na kocke.

Preliv:

Čokolado in maslo stopimo nad soparo in tekočino uporabimo za preliv.

Ni komentarjev: