Črn biskvit:
6 jajc
6 žlic sladkorja
5 žlic moke
4 žlice mletih orehov
½ pecilnega praška
1 limona (sok)
2 žlici kakava
Bela krema:
½ litra mleka
4 žlice Gustina
25 dag. sladkorja v prahu
25 dag. margarine
Rulada:
6 jajc
6 žlic sladkorja
6 žlic moke
3 žlice vode
malo pecilnega praška
marmelada
Orehova krema:
20 dag. mletih orehov
4 žlice sladkorja
4 žlice mleka
4 dag. margarine
Preliv:
10 dag. jedilne čokolade 10 dag. margarine
Črni biskvit:
Zmešamo 6 rumenjakov, dodamo 6 žlic sladkorja. Ko naraste dodamo še ostale sestavine in nazadnje primešamo sneg 6 beljakov. Pečemo na temperaturi 180˚ C.
Bela krema:
V mleku razžvrkljamo Gustin. Kuhano maso ohladimo in primešamo med dobro spenjeno margarino, kateri smo dodali sladkor v prahu in sok limone.
Rulada:
Mešaj 6 rumenjakov, vodo in sladkor, da dobro naraste, dodaj ostale sestavine in nazadnje še sneg 6 beljakov. Biskvitno testo pečemo kot rulado, ko je pečeno jo zavijemo v navlažen prt. Ko se ohladi jo namažemo z marmelado in narežemo kot rulado.
Preliv:
Raztopimo margarino in čokolado, da dobimo gosto tekočino za preliv.
IZDELAVA PECIVA PO VRSTNEM REDU
Najprej spečemo črn biskvit. Po črnem biskvitu namažemo belo kremo. Po beli kremi drug zraven drugega položimo narezano rulado. Prazen prostor med ruladnimi koleščki zapolnimo z orehovo kremo. Pecivo oblijemo z prelivom. Hladnega narežemo na poljubne kocke.
Ni komentarjev:
Objavite komentar