oglasno sporočilo

MEDENJAKI

Testo: Glazura:

3 velike žlice medu 1 beljak

30 dag sladkorja 7 dag sladkorja v prahu

5 – 8 dag masla ali margarine

2 žlici čokolade v prahu

3 žlice mleka

2 žlici ruma

3 jajca

75 – 80 dag moke

2 žlici kakava (lahko tudi čokolada v prahu)

1 ½ žličke jedilne sode

2 noževi konici pecilnega praška

ščepec soli

½ žličke cimeta

noževa konica klinčkov

Testo:

V primerni posodi, na zmernem ognju, zmešamo 3 žlice medu, 30 dag sladkorja,

5 – 8 dag masla ali margarine in 2 žlici čokolade v prahu. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko, tekočo maso. Nato maso odstavimo, da se ohladi.

Ohlajeni masi primešamo 3 žlice mleka, 3 stepena jajca, 75 – 80 dag moke, ki smo ji primešali 2 žlici kakava , 1 ½ žličke jedilne sode, 2 noževi konici pecilnega, ščepec soli, ½ žličke cimeta in noževo konico klinčkov.

Vse sestavine dobro premešamo in maso pustimo, čez noč, počivati. Drugi dan iz mase naredimo, za oreh velike, kroglice katere polagamo na pekač, katerega smo predhodno namazali s čebeljim voskom, približno 2 prsta narazen. Kroglice malce spoščimo.

Pečemo na temperaturi 200 °C približno 15-20 minut. Še tople medenjake, do polovice, pomočimo v glazuro.



Glazura:

Beljak in sladkor v prahu stepemo nad soparo v gladko tekočo kremo. V to kremo namakamo še tople medenjake.


Ni komentarjev: