oglasno sporočilo

KOKOSOVA ROLADA

maslo (20 dag)

sladkor (20 dag)

piškoti (20 dag)

jedilna čokolada (10 dag)

kokosova moka (10 dag)

jajce (1);

rum

mleko

Kokos polijemo z vrelim mlekom. Mleka naj ne bo preveč. Kokos se mora dobro namočiti, ampak mleko naj se ne cedi stran.

Piškote zdrobimo v drobtine.

Sladkor in maslo penasto vmešamo.

Polovico maslene mase zmešamo z namočenim kokosom, da dobimo belo maso.

Za črno maso stalimo čokolado in jo zamešamo v drugo polovico maslene mase, primešamo še stepeno jajce, rum in piškotne drobtine.

Na razgrnjeno aluminijasto folijo enakomerno razmažemo črno maso v pravokotnik (lahko jo pred tem damo za nekaj minut v hladilnik, da se malo strdi) debeline približno 5 mm, nato nanjo namažemo še belo maso. Zvijemo rulado s pomočjo folije (seveda ne skupaj s folijo!) in jo zavijemo v folijo in damo v hladilnik dokler se ne strdi.

Opombe:
Namesto masla lahko uporabimo tudi margarino.

Ni komentarjev: