maslo (20 dag)
sladkor (20 dag)
piškoti (20 dag)
jedilna čokolada (10 dag)
kokosova moka (10 dag)
jajce (1);
rum
mleko
Kokos polijemo z vrelim mlekom. Mleka naj ne bo preveč. Kokos se mora dobro namočiti, ampak mleko naj se ne cedi stran.
Piškote zdrobimo v drobtine.
Sladkor in maslo penasto vmešamo.
Polovico maslene mase zmešamo z namočenim kokosom, da dobimo belo maso.
Za črno maso stalimo čokolado in jo zamešamo v drugo polovico maslene mase, primešamo še stepeno jajce, rum in piškotne drobtine.
Na razgrnjeno aluminijasto folijo enakomerno razmažemo črno maso v pravokotnik (lahko jo pred tem damo za nekaj minut v hladilnik, da se malo strdi) debeline približno 5 mm, nato nanjo namažemo še belo maso. Zvijemo rulado s pomočjo folije (seveda ne skupaj s folijo!) in jo zavijemo v folijo in damo v hladilnik dokler se ne strdi.
Opombe:
Namesto masla lahko uporabimo tudi margarino.
Ni komentarjev:
Objavite komentar