oglasno sporočilo

SADNA TORTA

Testo:
75 g masla penasto umešamo, počasi dodajamo
75 g sladkorja,
1 vrečko vaniljevega sladkorja in sol ter mešamo, da nastane gladka krema. Vanjo zmešamo drugo za drugim
2 jajci,
125 g bele moke,
1 žlička pecilnega praška, jo presejemo in pri srednji hitrosti vmešamo v testo skupaj z 1 žličko mleka.
Pripravljeno testo nadevamo v pomaščen model s premerom 28 cm, ga poravnamo in postavimo v pečico.

Pečemo na 175- 200°C približno 25 minut.

Obloga:
1 kg svežega sadja operemo, mu odstranimo peclje, ga olupimo, narežemo, potresemo s sladkorjem in pustimo nekaj časa stati ali vloženo sadje odcedimo in naložimo na tortno osnovo.

Tortni preliv:
Pripravimo preliv iz
1 vrečke Preliva za torte dr. Oetker,
ustrezne količine sladkorja,
250 ml sadnega soka in z njim prelijemo sadje.

Ni komentarjev: