oglasno sporočilo

JABOLČNA KREMA Z RIBEZOVIM ŽELEJEM

100 g v kompotu kuhanih olupljenih jabolk,
40 g skute,
40 g sladkorja,
100 g sladke smetane,
15 g stopljene želatine,
malo kompota in calvadosa (jabolčnega žganja ),
kocke biskvita.

Ribezov žele:

30 g sladkorja,
sok pol limone,
50 g ribeza,
10 g želatine

PRIPRAVA: Jabolka in skuto pretlačimo, dodamo le toliko kompota in calvadosa, da masa ni pregosta. Primešamo stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali 40 g sladkorja, in stopljeno želatino ter s tem napolnimo z oljem namazane in mletim sladkorjem posute modele in ohladimo.

Ribezov žele: ribez, limonin sok in sladkor zavremo, dodamo namočeno želatino, zlijemo v posodo, da je obloga pol centimetra debela. Ohladimo.

Ohlajeno kremo zvrnemo iz modela, po obliki modela izrežemo žele in ga položimo na kremo, oblijemo s poljubno sadno omako in potresemo s kockami biskvita.

Ni komentarjev: