oglasno sporočilo

FIGARO - KROKANT REZINA

Potrebujemo dva oblata za napolitanke,

pekač z robom, ploščo za otežitev.

En oblat oblikujemo na dno pekača,

kamor smo pred tem položili list papirja

da se oblat ne prime na dno.

POTREBUJEMO

1200g sladkorja kristal,

700g masla ali margarine,

700g grobo mletih orehov,

300g beljakov,

3 žlice ruma,

ščepec cimeta in vanilija.

Sladkor prazimo da se popolnoma rastopi in porumeni razstopljenemu sladkorju

dodamo narezano maslo nato orehe, rum, cimet , vanili ter postopoma dodajamo beljak. Kuhamo 8-10 minut ob ne prestanem mešanju. V pekač si pripravimo oblat

vrelo maso polijemo po oblatu in enakomerno razmažemo pokrijemo z drugim oblatom in obtežimo rezino ohladimo prelijemo s čokolado in razrežemo.

Ni komentarjev: