oglasno sporočilo

BRESKVE

Sestavine:

Testo:

1 kg. moke

1,5 pecilnega praška

5 jajc

½ kg. sladkorja

1.5 margarine Nadev:

5 žlic marmelade

5 žlic čokolade v prahu

5 žlic mleka

1 dcl. ruma

sladkor po okusu

25 dag. kalčkov

Barvilo:

1 malina ekstrat

1 hruška ekstrat

4 dcl. vode

sladkor za posip

NAČIN IZDELAVE

Testo:

Zmešamo jajca in sladkor nato dodamo margarino. Nazadnje dodamo še moko in pecilni prašek. Ko je testo gotovo oblikujemo za večji oreh velike kroglice. Ko jih zlagamo v pekač mora biti spodnja stran kroglice ploščata, ker se na koncu dve kroglici stakneta skupaj. Pečemo na temperaturi 200˚ C, da zakrknejo nato na 150˚ C. Ko so kroglice pečene na ploščatem delu naredimo vdolbino za nadev. Odvečni drobir prihranimo za dodatek k nadevu.

Nadev:

Kalčke prelijemo z vročim mlekom, dodamo navedene sestavine in drobir, ki nam je ostal, ko smo naredili vdolbine v kroglice. Vse skupaj zmešamo v gosto maso.

Z njo napolnimo vdolbine in staknemo skupaj dve kroglici skupaj.

Barvilo:

Posamezni ekstrat zmešamo z 2dcl. vode in vanj namakamo po eno polovico breskve. Ko smo pomočili obe strani, breskev povaljamo v kristalnem sladkorju.

Ni komentarjev: