· savoiardi (40 dag)
· mleko (375 ml)
· rumenjaki (3)
· sladkor (15 dag)
· želatina (24 g)
· sladka smetana (3 dl)
· vanilijin sladkor
· limonin sok
· črna kava (320 ml)
· rum (60 ml)
· kakao v prahu
· maslo
Za kremo penasto stepemo rumenjake s sladkorjem. Med mešanjem dodamo vroče mleko in vse skupaj pokuhamo, toda ne sme zavreti. Med kuhanjem mešamo z metlico. Želatino raztopimo v 1 dl vode in zamešamo v vročo kremo. Dodamo še sok pol limone in vanilijin sladkor. Kremo ohladimo na 30C in primešamo stepeno smetano. Kavi dodamo rum in vanjo pomočimo vsak piškot posebej. V model za šarloto namazan z maslom zložimo plast piškotov in prelijemo s polovico kreme. Prekrijemo z drugo plastjo piškotov ter prelijemo s preostalo kremo. Končamo s plastjo piškotov.Sladico postavimo v hladilnik vsaj za 6 ur, da se dokončno strdi.
Pred serviranjem jo stresemo na pladenj in posujemo s kakaom. Opombe:
Kremo lahko kuhamo neposredno na plinu ali vroči plošči, ali v posodi nad soparo. Šarloto lahko okrasimo s stepeno smetano in sadjem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar