oglasno sporočilo

PRINCESKINI KROFI

20 dag vode

ščep soli

10 dag mehke moke

3 drobna jajca

7 dag masla ali margarine

Vanilijeva krema:

3 jajca

14 dag sladkorja

8-10 dag ostre moke

½ l mleka

vanilij

žlička ruma

¼ sladke smetane

Testo:vodo z maščobo zavremo, jo solimo in vanjo zakuhamo moko. Mešamo, da testo postane gladko. Ko se začne oblikovati cmok, odstavimo in ohladimo do mlačnega. Primešamo drugo za drugim cela jajca. Pekač namažemo in nabrizgamo enako velike krofe. Poškropimo jih z mrzlo vodo in v srednje vroči pečici spečemo. Ohlajene krofe prerežemo čez pol in nabrizgamo z vanilijevo kremo. Pustimo, da se krema ohladi in na ohlajeno kremo nabrizgamo še sladko smetano ter pokrijemo s pokrovčkom in potresemo s sladkorjem v prahu.

Vanilijeva krema:rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo, dodamo moko, ½ dcl mrzlega mleka in razmešamo. Prilijemo še ostalo vrelo mleko. Kuhamo, da se zgosti. Kremo odstavimo, ji pridamo rum in sneg beljakov v katerega smo vtepli ostali sladkor in narahlo zmešamo.

Ni komentarjev: