oglasno sporočilo

Kuhani jabolčni štruklji

Vlečeno testo:

25 dag moke

3 žlice olja

jajce

sol

1 do 1/2 dcl mlačne vode.

Iz vseh sestavin ugnetemo vlečeno testo, ki naj počiva 1/2 do 1 uro. Po vrhu ga namažemo z oljem, da se testo ne posuši.

Nadev:

4 žlice kisle smetane

1 jajce

pest drobtin

pest pšeničnega zdroba

5 jabolk

pest sladkorja

pest rozin

cimet

Vlečeno testo razvlečemo, namažemo s smetano med katero smo umešali jajce, potrosimo z drobtinami, zdrobom, jabolki, sladkorjem, rozinami in cimetom. Testo zvijemo in ga zavijemo v namočen, ožet in z drobtinami potresen prtič, ter povežemo z nitjo. Tako pripravljen štrukelj kuhamo v slanem kropu 1/2 ure. Kuhane štruklje narežemo, zabelimo z drobtinami, lahko tudi osladkamo.

Ni komentarjev: