Kuhano vino T43
Recept za kuhano vino je povsem preprost, pravzaprav potrebujete sestavine, ostalo dodate po občutku.
Sestavine za kuhano vino:
- rdeče ali belo namizno vino (1 l),
- voda (0,1 l - 0,3 l),
- klinčki,
- cimet (priporočen v kosu, lahko pa tudi v prahu),
- limona,
- pomaranča in
- sladkor.
Navodila za pripravo kuhanega vina:
Vino odpremo in ga zlijemo v večjo posodo, katera naj ima pokrov. Dodamo vodo (manj kot jo je, bolj močno bo vino), stresemo klinčke in cimet, dodamo 2-3 rezine limone in pomaranče ter dodamo sladkor. Sladkor dodamo po želji pri čemer pazite, da ga ne bo preveč, saj lahko pokvari okus.
Ko smo dodali vse sestavine pokrijemo posodo, postavimo na ploščo (na največjo jakost) in počakamo, da zavre. Takoj, ko zavre odstavimo in počakamo 3 minute, da se vino malenkost ohladi.
POZOR - prepričanje, da je dobro pustiti vino v vrelem stranju par minut ne drži. Okus zaradi tega ne bo boljši, alkohola pa bo bistveno manj, ker vam bo izhlapel!
Tisti, ki si zadevo lažje predstavljate pa vam prilagamo video posnetek - Kuhano vino recept
Ni komentarjev:
Objavite komentar