
Najbolj stabilen recept za palačinke temelji na tehtanju, ne na skodelicah. Tako bodo tanke, elastične in brez grudic.
Sestavine (12 palačink)
- 250 g moke
- 2 jajci (M)
- 500 ml mleka
- 30 g stopljenega masla + malo za ponev
- ščepec soli
Oprema
- Digitalna kuhinjska tehtnica (kupon ~6,23€)
- Potopni mešalnik za hitro, gladko maso
Postopek
- V skledi zmešajte jajci, polovico mleka in stopljeno maslo.
- Vmešajte moko in sol. Po kapljicah dodajajte preostalo mleko do goste, a tekoče mase.
- Maso pustite 15 min počivati. Ponev rahlo naoljite (razpršilec olja je super za tanek sloj) in pecite 1 min na eni, 20–30 s na drugi strani.
Doslednost je vse: tehtnica in mešalnik skrajšata čas in izboljšata teksturo. Za tanko plast olja uporabite ročni oljni razpršilec.