oglasno sporočilo

TORTA PLAVA LAGUNA


za testo:
9 beljakov
ščepec soli
9 žlic sladkorja
9 rumenjakov
20 dag lešnikov
10 dag olupljenih mandeljnov
1 žlička drobtinic
1 žlička moke

za kremo:
30 dag margarine za peko
30 dag sladkorja v prahu
30 dag grenke čokolade
4 jajca

2 žlički Nescafé (za skodelico kave)
za model:
surovo maslo
moka

Za testo stepemo beljake s ščepcem soli v trd sneg, ki mu med nenehnim stepanjem po malem dodajamo sladkor. Postopoma, enega za drugim, z žlico rahlo vmešamo še rumenjake, zmlete popražene lešnike in mandlje ter žličko drobtinic in žličko moke.

Testo damo v rahlo namaščen in z moko poprašen tortni model ter ga po vrhu zgladimo. Pečemo ga eno uro v naprej segreti pečici na drugi višini od spodaj. Najprej sedem minut pri 200 stopinjah in ostalo pri 170.


Tortno osnovo štirikrat vodoravno prerežemo. Vsako rezino navlažimo z nesladkano kavo, namažemo s kremo in sestavimo. Torto še po vrhu in po obodu premažemo s kremo ter jo damo vsaj za nekaj ur na hladno.

Kremo pripravimo tako, da penasto vmešani margarini za peko dodamo sladkor v prahu, jajca in vročo, v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, stopljeno čokolado.

Ni komentarjev: