oglasno sporočilo

TORTA Z MASLENO KREMO

Testo
4 jajca
4 žlice sladkorja
3 večje žlice moke
1 1/2 pecilnega praška

Krema
2 dl kuhanega vanilijevega pudinga
10 dag navadne mlečne čokolade, stopljene nad soparo
1 velika žlica sladkorja
4 večje žlice margarine
80 g surovega masla

Za navlažitev
0.2 dl vode
malo ruma
1 žlička sladkorja

Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in sneg beljakov in zelo previdno zmešamo. Biskvit damo v pomaščen in pomokan model. Pečemo v ogreti pečici 25 minut pri 175 stopinjah.
Krema
Penasto vmešamo margarino in sladkor. Dodamo stopljeno in ohlajeno čokolado in ohlajen puding. Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga prerežemo na pol, ga namočimo s polovico rumove mešanice in nadevamo s 1/4 kreme. Prekrijemo z drugo ploščo testa. Namočimo s preostalo rumovo mešanico. Z ostalo kremo premažemo obod torte in vrh. Poljubno okrasimo in damo za 6 ur v hladilnik, da se strdi.

Ni komentarjev: