Testo:
20 dag. surovega masla
4 rumenjaki
15 dag. sladkorja
20 dag. moke
1 pecilni prašek
2 dcl. mleka
25 dag. mletih orehov
4 beljaki
Preliv 1: Preliv 2:
1 dcl. Vode 5 žlic mleka
20 dag. sladkorja 15 dag. sladkorja
1 dcl. ruma malo masla
20 dag. jedilne čokolade
Testo:
Najprej stepemo surovo maslo, rumenjake in sladkor. Nato dodamo moko, pecilni prašek, mleko, orehe in nazadnje primešamo še trd sneg 4-ih beljakov. Maso pečemo na temperaturi 175˚ C.
Preliv 1:
Zavremo vodo in sladkor, ko se ohladi dodamo rum in polijemo po celotnem biskvitu.
Preliv 2:
Segrejemo in raztopimo sestavine, da dobimo maso za preliv. Z njo prelijemo predhodno oblit biskvit.
Ni komentarjev:
Objavite komentar