oglasno sporočilo

RUMOVE REZINE

Testo:

20 dag. surovega masla

4 rumenjaki

15 dag. sladkorja

20 dag. moke

1 pecilni prašek

2 dcl. mleka

25 dag. mletih orehov

4 beljaki

Preliv 1: Preliv 2:

1 dcl. Vode 5 žlic mleka

20 dag. sladkorja 15 dag. sladkorja

1 dcl. ruma malo masla

20 dag. jedilne čokolade

Testo:

Najprej stepemo surovo maslo, rumenjake in sladkor. Nato dodamo moko, pecilni prašek, mleko, orehe in nazadnje primešamo še trd sneg 4-ih beljakov. Maso pečemo na temperaturi 175˚ C.

Preliv 1:

Zavremo vodo in sladkor, ko se ohladi dodamo rum in polijemo po celotnem biskvitu.

Preliv 2:

Segrejemo in raztopimo sestavine, da dobimo maso za preliv. Z njo prelijemo predhodno oblit biskvit.

Ni komentarjev: