oglasno sporočilo

POTICA MLINARICA

Biskvit:

6 rumenjakov

30 dag. sladkorja

1 vanili sladkor

24 dag. moke

1 pecilni prašek

sneg iz 6 beljakov

Testo:

½ kg. gladke moke

kvas

mleko

1 jajce

sol

Nadev:

25 dag. orehov

1 rumenjak

sladkor po okusu (orehov nad.)

50 dag. skute

1 jajce

sladkor po okusu (skutin nadev)

NAČIN IZDELAVE

Biskvit:

Sestavine zmešamo v primerno maso in spečemo biskvit. Ohlajenega prerežemo po dolžini na dva dela.

Testo:

Sestavine za testo zmešamo in naredimo testo za potico. Ko je narejeno naj nekaj časa počiva.

Nato ga razvaljamo na dolžino pekača. Dno namazanega pekača prekrijemo s testom ostalo naj visi čez pekač. Testo namažemo z orehovim nadevom, nanj pa položimo en del biskvita, ki ga namažemo s skutinim nadevom. Nato položimo drugi del biskvita in ga namažemo z orehovim nadevom. Vse skupaj prekrijemo s preostalim testom in vrhove potlačimo ob pekač. Pečemo 1 uro na temperaturi 170 – 180˚ C.

Ni komentarjev: