Biskvit:
6 rumenjakov
30 dag. sladkorja
1 vanili sladkor
24 dag. moke
1 pecilni prašek
sneg iz 6 beljakov
Testo:
½ kg. gladke moke
kvas
mleko
1 jajce
sol
Nadev:
25 dag. orehov
1 rumenjak
sladkor po okusu (orehov nad.)
50 dag. skute
1 jajce
sladkor po okusu (skutin nadev)
Biskvit:
Sestavine zmešamo v primerno maso in spečemo biskvit. Ohlajenega prerežemo po dolžini na dva dela.
Testo:
Sestavine za testo zmešamo in naredimo testo za potico. Ko je narejeno naj nekaj časa počiva.
Nato ga razvaljamo na dolžino pekača. Dno namazanega pekača prekrijemo s testom ostalo naj visi čez pekač. Testo namažemo z orehovim nadevom, nanj pa položimo en del biskvita, ki ga namažemo s skutinim nadevom. Nato položimo drugi del biskvita in ga namažemo z orehovim nadevom. Vse skupaj prekrijemo s preostalim testom in vrhove potlačimo ob pekač. Pečemo 1 uro na temperaturi 170 – 180˚ C.
Ni komentarjev:
Objavite komentar