oglasno sporočilo

MELANIJA

125 dag zmehčanega masla
125 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
3 jajca
ščep soli
2 dcl ruma
200 g moke
2 zravnani žlički pecilnega praška
malo mleka

OBLOGA:-
1 pločevinka breskev(80 dag) ali sveže sadje

Margarino, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo. Postopoma dodajamo jajca, sol in rum. Moko in pecilni prašek zamešamo v masleno zmes. Dodamo še malo mleka, tako da se testo le težko loči od žlice. Po potrebi dodamo še malo mleka. Model za torte obložimo s papirjem za peko. Breskve(ali drugo sadje) dobro odcedimo in jih na tesno naložimo na dno modela za torte. Na sadje namažemo testo, postavimo model v segreto pečico in pečemo 35-40 minut pri 200°C. Nato z nožem previdno ločimo rob modela ter kolač zvrnemo na kuhinjsko rešeto in ga ohladimo.

Ni komentarjev: